De boot
 
   Welkom

2002
2003
2004
2005
2007
2008
2009
2010
2011
Virtueel
De boot
De winkel
CMAS/NOB
TDI
DAN
Oceanexplorers
Wat is nieuw
2012
Evenementen
2013
2014
2015
Nitrox
Adriatic
Clubhuis
GB & IRE
Middelandse Zee (West)
Opleidingen

Noordzee

Fotoboek
Noorwegen
Plan een duik
NormandiŽ&Bretagne
Oostzee
Bibliotheek
Materialen
Portugal
Deze website
 


meer
Voor de voordeur van Nederland, in de Noordzee, liggen 20.000 wrakken en het zicht daar is 6 tot 20m !
Gemiddeld liggen de wrakken zo'n 30m diep.
Onder de rubriek plan een duik -> Noordzee vind je meer over onze Nederlandse wrakkentuin.
Oceanexplorers / De Kaaiman Tech werkt samen met wrakduikcharterszeeland.nl van Jos van Leerzem.
De boot van Jos is klein genoeg om flexibel te zijn in het bezoek van ook kleinere wrakken en om snel in te grijpen wanneer duikers zouden afdrijven.
De boot is ook groot genoeg om verwarmd binnen te kunnen zitten, iets te eten te koken/bakken en om comfortabel wat verder weg te kunnen varen.
Alle veiligheidsvoorzieningen voor het verloop van een veilige dag, zoals reddingsvlot, zuurstof enz. zijn aanwezig.
Last but not least onze schipper Jos is een gezellige vent die aan het water geboren en getogen is en de wispelturige Noordzee kent als zijn broekzak. Hij wordt zelden verrast door slecht zicht of slecht weer.

Ik ben Jos van Leerzem en schipper op de Duikcharter, waarmee wij o.a. wrakduiktrips op de Noordzee maken.
Hans heeft onze organisatie al een beetje bekend gemaakt bij jullie en vaart en duikt al jaren samen met ons. Ook voordat ik zelf met de Duikcharter ben gaan varen heb ik al vele duiken en avontuur met Hans mogen beleven, zowel varend van uit Scheveningen, Ijmuiden als van uit Maassluis.

Ook ik ben geboren in 1961, ja een goed bouwjaar en dus bijna 50. Ik ben in Zeeland zo'n beetje op het water geboren en heb in mijn jeugd vele vormen van watersport beoefend, zoals surfen, zeilen, solo zeezeilen en boten bouwen. Op mijn 25 heb ik na wat ervaringen met bedrijfsbrandweer en dus ook de brandweerduikers de keuze gemaakt om maar mijn brevetten te gaan halen die hier voor nodig waren.

Na het aan de slag gaan met het duiken was al snel duidelijk dat wrakduiken voor mij echt de passie was, duiken op plaatsen waar bijna of geen andere duikers komen. Nieuwe stekken en wrakken ontdekken, onbekende wrakken identificeren en natuurlijk zo nu en dan een leuk souvenier vinden is natuurlijk ook gaaf. De rust en stilte in de diepte, de natuur en een stuk geschiedenis die je beduikt vind ik fascinerend.

Een wrak, een tijdcapsule uit het verleden die jij in deze tijd kan bezoeken bewonderen en onderzoeken. Mijn ervaring op het gebied van varen bestaat uit al van af mijn jeugd varen op Oosterschelde, Westerschelde en later ook de Noordzee. Het Wrakduiken heb ik eerst beoefend op de Oosterschelde en een gedeelte van de Westerschelde, dit is nu op vele plaatsen niet meer toegestaan. De eerste wrakduik ervaringen op de Noordzee heb ik opgedaan in 1988, dit varend vanaf de Oosterschelde. Later mee opstap met Get Wet van uit Scheveningen en met de Fogo Isle van uit IJmuiden. Zelf heb ik nog 3,5 jaar gevaren van uit Maassluis met de Sima en vanaf 2000 heb ik het initiatief genomen om met een kleinere boot met kleine gezelschappen te gaan varen.

Voordelen hier van vind ik dat ik voor deze groep maatwerk kan leveren, naar interesse en ervaring. Je met een klein groepje op een wrakduikt, dus iedereen heeft de ruimte en met een kleine groep is meer mogeliik dan met de grote groepen duikend vanaf grote schepen met 20 tot 40 man Dit samen met de ontwikkelingen op het gebied van technischduiken maakt voor ons veel mogelijk.
Langer duiken, dus langer genieten van de beleving om een wrak te bezoeken en natuurlijk veiliger duiken d.m.v. goede apparatuur en huidige middelen die ons ter beschikking staan.
Zelf ben ik technischduiker, en heb de brevetten die hier voor nodig zijn, zoals advanced nitrox, decompressie duiken, rebreather en ben divemaster. Dit vanuit verschillende organisaties zoals Cmas, Padi en IANTD.

Graag hoop ik jullie aanboord te mogen ontmoeten voor een mooie belevenis op de Noordzee.
Met vriendelijke groet,
Jos van Leerzem

copyright oceanexplorers 2005