Decohandling
 
   Welkom

2002
2003
2004
2005
2007
2008
2009
2010
2011
Virtueel
De boot
De winkel
CMAS/NOB
TDI
DAN
Oceanexplorers
Wat is nieuw
2012
Evenementen
2013
2014
2015
Nitrox
Adriatic
Clubhuis
GB & IRE
Middelandse Zee (West)
Opleidingen

Noordzee

Fotoboek
Noorwegen
Plan een duik
NormandiŽ&Bretagne
Oostzee
Bibliotheek
Materialen
Portugal
Deze website
 
 

Cursus Decompressietank bedienen 

Als beginnend sportduiker leer je al dat veel procedures en uitrustingstukken te maken hebben met het risico op decompressieziekten. Je leert ook wat de eerste hulp bij decompressie-ongevallen is.
Het preciese mechanisme achter deze voor duikers belangrijke ziekte wordt echter zelden beschreven. Nog minder worden de vele vormen waarin deze zich kan openbaren behandeld en NOOIT wordt iets over de behandeling van decompressieziekte verteld.

Dit kan te maken hebben met het relatief kleine aantal decompressie-ongevallen in het nieuws en met het feit dat een decompressietank voor de meeste opleiders niet beschikbaar is.

 Bij het zogenaamde ďTechnical DivingĒ worden steeds vaker extremere dieptes en tijden opgezocht en wordt het risico op decompressieziekte groter. Hoewel in de beroepsduikerij bij duiken dieper dan 18 meter een decompressietank op de kant verplicht is, is dit bij sport- en technical duikers nog geen gemeengoed. De opkomst van Technical diving brengt echter ook steeds grotere investeringen in apparatuur met zich mee. De eerste duikbases met decompressietank verschijnen al en het wordt tijd dat duikers een stap dichter naar het gebruik van deze tanks maken.

 

De cursus wordt gegeven bij een professioneel duikbedrijf.
Na de cursus bent u niet gecertificeerd maar wel in staat om in geval van nood, wanneer geen gecertificeerd personeel aanwezig is, een duiker met decompressie-ziekte in een decompressietank te stabiliseren.

De dag begint met 2 uur theorieles, herhaling decompressieziekten en luchtembolie en de techniek van een decompressietank. De presentatie wordt ondersteund met powerpoint en je krijgt een boekje om mee naar huis te nemen. Daarna splitsen we de groep in tweeen. Een groep krijgt een drietal trainingsvideoís de andere groep gaat afwisselend de tank bedienen en zelf in de tank zitten. Na 1,5 uur wisselen de groepen. Zo rond 15.00 uur zijn we klaar.

 Mail i.g.v. belangstelling voor een opleiding

copyright oceanexplorers 2005